Ђачки кутак


Предлоге и примедбе слати веб мастеру на: [email protected]

Линкови:

1.Вести из ИТ света погледајте на следећем линку: ИТ СВЕТ

2.CPU Benchmark, Video card benchmark, HDD benchmark...... (оцена вашег процесора, или друге хардверске компоненте) : www.cpubenchmark.net/

3.Одличан бесплатан плејер за слушање музике на вашем рачунару: aimp.ru/index.php

4.УБУНТУ популарна дистрибуција слободног оперативног система: www.ubuntu-rs.org/

5.Форум на коме можете добити одговор на готово сва питања из ИТ-а а и шире: www.elitesecurity.org/

6.PC клиника доктори за ваш рачунар: forum.burek.com/pc-klinika-doktori-za-vas-kompjuter-b36/

7.OpenOffice софтвер за едитовање текста налик Мicrosoft office-у легално и бесплатно преузмите на следећем линку: www.openoffice.org/sr/preuzmi.html

8.За оне најмлађе дечији сајт информативно едукативни центар за децу "ЗВРК" на следећој адреси: www.zvrk.rs

9.Игрице, цртаћи, бојанке, дечија музика и мноштво других садржаја можете пронаћи на следећем линку: www.123juhu.com

10.За почетнике у учењу енглеског језика: www.starfall.com

11.Политикин забавник: politikin-zabavnik.rs/pz/index.php

12."SETI"- Основни циљ института "SETI" је потрага за ванземаљском интелигенцијом. Основан је новембра 1984. а са радом почиње јануара 1985. Сајт је на енглеском језику: www.seti.org/
Ускоро тестови и контролне вежбе из предходне школске године.

13. ројекат дигитализације значајних дела српске књижевности Антологија српске књижевности направљен је са циљем да се заинтересованим читаоцима широм света учине лако доступним капитална дела српске књижевности. Ова дигитализована библиотека бесплатно је доступна свим грађанима у Републици Србији и иностранству, и у функцији је промоције књижевних и културних добара у међународним оквирима, као и подизања књижевне, опште и дигиталне писмености грађана Републике Србије. Jer, књижевност је, по много чему, средишњи део српске културе: oна, у складу са својом природом, чува језичко, културно и цивилизацијско памћење нашег народа.     

ПРОЈЕКАТ
АНТОЛОГИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ

ројекат дигитализације значајних дела српске књижевности Антологија српске књижевности направљен је са циљем да се заинтересованим читаоцима широм света учине лако доступним капитална дела српске књижевности. Ова дигитализована библиотека бесплатно је доступна свим грађанима у Републици Србији и иностранству, и у функцији је промоције књижевних и културних добара у међународним оквирима, као и подизања књижевне, опште и дигиталне писмености грађана Републике Србије. Jer, књижевност је, по много чему, средишњи део српске културе: oна, у складу са својом природом, чува језичко, културно и цивилизацијско памћење нашег народа.

Дигитална едиција Антологија српске књижевности има преко 130 дела народне, старе и нове књижевности доступних за преузимање преко интернета: од средњовековних житија српских светаца и народне поезије и прозе, преко најзначајнијих дела књижевности XVIII и XIX века, до изузетних остварења с почетка XX века која нису под ауторским правима и важних савремених књижевних дела за чије су објављивање у овој едицији право дали сами аутори.

Све књиге су на српском језику и у ћириличном писму.

Одабир дела направио је Учитељски факултет Универзитета у Београду, а дигитализацију је извршио Мајкрософтов Центар за развој софтвера у Београду, у оквиру активности Мајкрософтовог програма „Партнер у учењу“.

Захваљујемо што су дали дозволу за бесплатно објављивање дела у овој дигиталној едицији: Задужбини Милоша Црњанског и Задужбини Бранка Ћопића, те књижевницима Светлани Велмар-Јанковић, Гроздани Олујић, Добрици Ћосићу, Добрилу Ненадићу, Љубомиру Симовићу, Љубивоју Ршумовићу, Милосаву Тешићу, Жарку Требјешанину, Миодрагу Павловићу, Бранки Лалић, наследници ауторских права Ивана В. Лалића и Марини Петковић, наследници ауторских права Новице Петковића.

Није дозвољено комерцијално коришћење ни дистрибурање дигиталних књига из ове едиције. Носиоци пројекта не преузимају одговорност за могуће грешке, нити за било какве негативне последице произашле из коришћења објављених дигиталних књига или веб страна пројекта.

За коментаре о пројекту молимо пишите на адресу електронске поште: [email protected]

14.  Blobby volley занимљива игрица може и multiplayer (2 играча)
 
15. Презентација 7 нових светских чуда ЛИНК извор: http://www.osmrcajevci.edu.rs/
16. Презентација - "Како побољшати успех ученика" ЛИНК (пптх) 
17. Породични приручник за понашање у ванредним ситуацијам преузмите на следећем линку: Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај