Надоградња школе

Радове на надоградњи спрата на згради основне и средње школе у Варварину за које је средства, у износу од око 54 милиона динара, обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја преко Европске инвестиционе банке, обишли су председник општине Варварин Војкан Павић и председник Скупштине општине Драгољуб Станојевић са сарадницима. Председник општине Војкан Павић наглашава да су ови радови од веома великог значаја за општину Варварин и за школство на територији наше општине због тога што се у овој згради налазе и ОШ “Јован Курсула” и Средња школа Варварин у којима иде велики број деце.

“У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја коначно смо успели да обезбедимо услове како би се кренуло са надоградњом спрата. Раније смо имали мањих проблема око пројектовања надоградње, али смо успели да отклонимо све неправилности које су они тражили од нас и да допунимо пројекат тако да се коначно почело са радовима што ме веома радује”, истиче председник Павић подсетивши да је доста година прошло како је започета иницијатива за доградњу спрата.

Председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић каже да су, након дугогодишњег чекања, прошлог понедељка 12 марта коначно почели радови, изразивши наду да ће инвеститор и извођач да поштују своје обавезе.

“Ово је велика ствар за ученике и једне и друге школе, за наставно особље и за све нас у Општини. Добијамо простор од неких скоро 1.000 m² корисне површине, а средња и основна школа трајно ће решити проблем простора”, рекао је Станојевић честитавши директорима ове две школе, као и руководству Општине Варварин, на упорности.

“Били смо истрајни у тим захтевима, захтеви су први пут упућени Министарству још 2010/2011. године, били смо упорни и ово је порука и поука да никад не треба одустајати, треба бити упоран и ево долазимо до оног што је циљ свих нас и велика добит за грађане Варварина”, закључује Станојевић.

Рок за завршетак радова је 270 дана, а извођач радова је предузеће “Тончев градња” из Сурдулице.
СЛИКЕ: ЛИНК
 Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај