Вест

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ 02.СЕПТЕМБРА 2019. ГОДИНЕ

Датум: 29. Avgust 2019 11:52 Категорија: Новости

ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ 02.СЕПТЕМБРА 2019. ГОДИНЕ
ПО СЛЕДЕЋЕМ РАСПОРЕДУ СМЕНА
 

  • УЧЕНИЦИ ОД 1 ДО 4 РАЗРЕДА – ПРЕПОДНЕВНА СМЕНА 08:00 ЧАСОВА
  • УЧЕНИЦИ ОД 5 ДО 8 РАЗРЕДА – ПОПОДНЕВНА СМЕНА 12:30 ЧАСОВА
 
          Подела уџбеника за наредну школску годину почиње од уторка 03.09.2019 године.
          Полазак аутобуса из Доњег Катуна у 12:15 часова, а повратак у 18:45 часова.
          Свечани пријем ђака првака 02.09.2019 године у 08:00 часова.

Прочитај

Провера унетих жеља

Датум: 02. Jul 2019 22:23 Категорија: Новости

На званичном сајту су видљиви и сви подаци са пријемних испита, као и награда са такмичења, те молимо ученике да преко званичног сајта провере све податке који се тичу њихових постигнућа и услова за упис жељених профила. 
 
Среда (3.јул) је последњи дан да се пријаве неправилности у подацима видљивим на  званичном сајту . 

ЗВАНИЧНИ САЈТ : ЛИНК

Прочитај

Тестови за завршни испит из предходних година

Датум: 04. Jun 2019 11:54 Категорија: Новости

Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања - тестови за завршни испит из предходних година: ЛИНК

Прочитај

Дечије представе у понедељак 27.05.2019

Датум: 23. Maj 2019 13:54 Категорија: Новости

Дечије представе Чудна шума и Викторија бори се на тему вршњачког насиља и превенције трговине људима одржаће се у понедељак 27.05.2019. године са почетком у 12:30 часова у великој сали (биоскоп) Дома културе у Варварину. Глумци у представама су ученици наше школе и ученици средње школе.

Прочитај

1 место на републичком такмичењу за најбољу дечју карикатуру МАЛИ ПЈЕР

Датум: 23. Maj 2019 12:57 Категорија: Новости

Од 420 радова који су пристигли на републички ниво такмичењa (161 у категорији млађи разреди и 259 у категорији старији разреди основних школа) стручни жири у саставу председник Горан Дивац, карикатуриста, Тошо Борковић, карикатурист и Александар Загорац, професор ликовне културе, донели су следећу одлуку о НАГРАЂЕНИМ РАДОВИМА

Млађи разреди: Прво место: Марија Стевановић , 4. р., ОШ „Милић Ракић Мирко“ , Прокупље; Тамаш Гомбаш 1.р., ОШ „Јован Јовановић Змај“, Суботица; Симона Вучетић 1. р., ОШ „Стеван Јаковљевић“, Параћин; Друго место: Давид Тотхоргоши, 3.р., ОШ „Арањ Јанош“, Трешњевац; Лена Блажевић, 2.р., ОШ „Светозар Милетић“, Тител; Валентина Јанковћ 3.р. , ОШ „Стеван Јаковљевић“, Параћин; Треће место: Аурора Павловић 2.р., ОШ „Љуба Нешић“, Зајечар; Луна Грчак 2. р., ОШ „Јован Јовановић Змај“, Лепенац; Милан Горишек 4.р., ОШ „Бубањски хероји“ Ниш.

Старији разреди:Прво место: Матеа Костић 5.р., ОШ „Десанка Максимовић“, Зајечар; Марија Личина 7.р., ОШ „Јован Курсула“, Варварин; Страхиња Симоновић 8.р., ОШ „9.октобар“, Прокупље; Друго место: Јован Бикаревић 7.р., ОШ „Браћа Груљевић“, Бешка; Нађа Станковић 5.р., ОШ „Краљ Петар I“, Ниш; Никола Голубовић 6.р., ОШ „Стеван Мокрањац“, Неготин; Треће место: Јана Ранђеловић 5.р., ОШ „Милан Благојевић“, Лучани; Милана Шевић 8.р., ОШ „Растко Немањић - Свети Сава“, Новa Пазова; Матеја Димић 5.р., ОШ „Војислав Илић Млађи“, Ниш.Прочитај

СТРУЧНО УПУТСТВО ЗА СПРОВОЂЕЊЕ УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ

Датум: 22. Maj 2019 11:16 Категорија: Новости

СТРУЧНО УПУТСТВО ЗА СПРОВОЂЕЊЕ УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ:
WORD: ЛИНК

Прочитај

Шаренградски куп 2019

Датум: 13. Maj 2019 13:27 Категорија: Новости

Традиционални десети Међународни пливачки митинг  „Шаренградски куп 2019“, у организацији крушевачког Пливачког клуба „Напредак“, одржан је 11.05.2019. године на затвореним базенима Спортског центра Крушевац.
Учествовало је 420 такмичара из 34 клуба, из Словачке, Македоније, Босне и Херцеговине и Србије. Скуп је у име Града поздравио помоћник градоначелнице за спорт и омладину Предраг Миленковић.

Наша ученица Татјана Живадиновић 4/1 освојила је бронзану медаљу у категорији 100м краул и бронзану медаљу у категорији 50м краул.


 

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

Датум: 23. April 2019 13:17 Категорија: Новости

 
ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ РОДИТЕЉИ УЧЕНИКА ПРВОГ РАЗРЕДА ДА ЋЕ СЕ УПИС УЧЕНИКА, ЗА ВРЕМЕ УСКРШЊИХ И ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА, ВРШИТИ 30. АПРИЛА 2019. ГОДИНЕ И 03. МАЈА 2019. ГОДИНЕ У ТЕРМИНУ ОД 08.00 ЧАСОВА ДО 13.00 ЧАСОВА.
ПОЧЕВ ОД 06.МАЈА 2019. ГОДИНЕ ШКОЛА ЋЕ РАДИТИ ПО РЕДОВНОМ РАСПОРЕДУ.
РОДИТЕЉ КОЈИ ВРШИ УПИС ДЕТЕТА ТРЕБА СА СОБОМ ПОНЕТИ ЛИЧНУ КАРТУ И  МАТИЧНИ БРОЈ ДЕТЕТА (МОЖЕ СЕ ВИДЕТИ ИЗ ЗДРАВСТВЕНЕ КЊИЖИЦЕ).
СРЕЋНИ УСКРШЊИ И ПРВОМАЈСКИ ПРАЗНИЦИ!

Прочитај

Упис првака у школској 2019/20. години

Датум: 23. April 2019 13:15 Категорија: Новости

Упис првака у школској 2019/20години
Основне школе „Јован Курсула“,
Варварин
ПOШТОВАНИ РОДИТЕЉИ БУДУЋИХ ПРВАКА!
 
Обавештавамо Вас да упис нове генерације првака у Основну школу “Јован Курсула” , за школску 2019/2020. годину, почиње 01. априла 2019.године
Полазак у први разред је обавезан за сву децу рођену у периоду од 01.03.2012. до 28.02.2013. године, односно за сву децу која ће до почетка школске године имати најмање 6,5 а највише 7,5 година.
Такође, након провере спремности за полазак у школу, у први разред се може уписати и дете које има од шест до шест и по година, односно деца рођена од 01.03. до 01.09.2013.год.
ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА УПИС:
-          Потврда лекара о здравственом стању детета
-          Уверење предшколске установе о завршеном предшколском програму
-          Извод из матичне књиге рођених (може Школа прибавити на основу сагласности родитеља) и
-          Пријава пребивалишта детета (може Школа прибавити на основу сагласности родитеља)
Потребно је да родитељи, приликом уписа, попуне и 
                                        ПРИЈАВУ ЗА УПИС ДЕТЕТА У ПРВИ РАЗРЕД
коју могу преузети на следећем линку: ПРИЈАВА или добити лично у школи (у случају да немате инсталиран MS OFFICE пакет преузмите у PDF формату: ПРИЈАВА PDF формат .
Попуњавањем пријаве за упис детета у први разред родитељи се могу сагласити да Школа, уместо њих, прибави извод из матичне рођених и пријаву о пребивалишту детета.
Уписивање деце може се обавити сваког радног дана, код секретара школе, од 8:00 – 13:00 часова, у Варварину, улица Светог Саве бр. 6.
За сва питања и дилеме, можете нас позвати на телефон 037/788-339  или писати на: skolavarvarin@gmail.com 
                                                   ДОБРО НАМ ДОШЛИ ДРАГИ ПРВАЦИ!

Прочитај

Безбедност на интернету

Датум: 17. April 2019 15:06 Категорија: Новости

02.04.2019.године у Основној Школи „Јован Курсула“ одржано је предавање на тему „Безбедност на интернету“ у организацији Фондације Тијана Јурић, а на иницијативу Тима за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања. Одржана су два једночасовна предавања за ученике осмог разреда и њихове родитеље и просветне раднике. Присуствовали су и представници удружења „Сејачи среће“. Циљ предавања био је да се подигне свест како деце тако и одраслих о злоупотреби Интернета, његовој употреби за различите врсте превара и обмана, подстицања расне и националне мржње , ширења лажи и неприхватљивих ставова и садржаја. Уместо теориског излагања кроз конкретне примере, животне приче тинејџера Игор Јурић је успео да децу „увуче“ у причу и упозна их са последицама ризичног понашања на друштвеним мрежама, ко су виртуeлни предатори попут педофила, трговаца људима, уцењивача и других врста насилника , како их на време препознати, коме се обратити и затражити помоћ. Због недовољне информисаности или уверења да живети у малом месту, где се сви познају, значи бити и безбедан, Игор је родитељима открио највећу заблуду. Већина предатора ствара однос међусобне блискости и поверења, све до тренутка док не сакупе довољно информација како би их касније злоупотребили. Ускратити детету приступ интернету верујући да ће га тако заштитити није могуће а није ни пожељно. Решење је једино створити добру комуникацију с дететом и развијати поверење. Слушати овакве приче значи дати део себе. Многи не могу или неће да их слушају. Најчешће волимо да мислимо да нас неко са стране све време вуче у пропаст. Али , ако поштено анализирамо своје помисли и жеље, видећемо да потпуно свесно срљамо у преступе. С обе стране –како од оних који руководе, тако и од стране руководећих, треба да постоји пажљив и опрезан међусобни однос, одсуство прекомерне захтевности , покривање немоћи и грешака другог, егоизам. Шаблонске методе нипошто неће донети плод. Формално , на папиру , решавање случајева насиља не значи ништа. Свако дете је најдубља тајна и апсолутно непоновљива судбина, свако има свој посебан пут, за свакога је потребан његов и само његов кључ. На крају предавања учесници су добили публикацију „Виртуелне удице“ и плакат „Нестали не смеју бити невидљиви“. 
Слике: ЛИНК

Прочитај

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај