EUROPEAN DAY OF LANGUAGES

Датум: 01. Oktobar 2012 13:28 Категорија: Новости

Дана 26. септембра у нашој школи је обележен Европски дан језика.

Слике можете погледати на следећем ЛИНКУ

- Верујемо у моћ језика –
 
 
    „ Језик је хранитељ народа. Докле год живи језик, докле га љубимо и поштујемо, њим говоримо и пишемо, прочишћавамо га, умножавамо и украшавамо, дотле живи и народ.“ (Вук Караџић)
 
     Вођени овим Вуковим речима, ученици ОШ „Јован Курсула“ из Варварина  традиционално су обележили Европски дан језика. У веома богатом програму учествовали су ученици IV, VI и VIII разреда. Показали су завидно познавање свог, али и страних језика, енглеског и француског.

    Језик може да мисли и пева, верујемо у моћ језика. Он оплемењује нашу мисао, кажу уечници.

    Изводећи припремљени програм, ученици наше школе показали су и да мисле, и да верују, и да им је мисао племенита. Порука коју су послали присутним родитељима и друговима била је охрабрујућа. Млади не посустају пред тренутним тешкоћама стварности јер верују у рад и успех.

    Ученици IV разреда одушевили су све присутне сигурношћу и разумевањем изговорених реченица и порука. Били су то прави будући познаваоци језика. А ученици VIII разреда су показали висок степен сигурности у вођењу комуникације на вишем нивоу. Наиме, гледајући скеч „Language shop“ присутни су занемели пред „глумцима“ који су одржали лекцију о употреби придева, заменица, прилога и именица. Такође су говорили о језицима из којих је енглески језик црпео речи: латинског, грчког и француског. Скеч који је, у ствари, био лекција из енглеског језика, показао је да, кад се ради с љуб ављу и ентузијазмом, и граматика може да буде допадљива, па чак и узбудљива.

      Ученици VIII разреда су своју љубав према француском и енглеском језику уткале у речи и мелодије прелепих песама и измамили осмехе и дивљење публике.

      Било је ово још једно успешно дружење родитеља, ученика и наставника. Ми свакодневно стичемо знање и стручност, остварујемо циљеве на путу до крајњег циља – сигурна и здрава будућност.  Богатство језика је један од услова за квалитетан и успешан живот.
 
 
                                                                       Гордана Срејић, наставник енглеског језика
                                                                      Татјана Митровић, наставник француског језика



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај