Пројектна настава

Датум: 26. Mart 2019 11:38 Категорија: Новости

Учитељица 1/2 Снежана Јосић 

ТЕМА: "ЛИЧНЕ КАРТЕ ЖИВОТИЊА"

Ученици првог разреда су заинтересовани за тему о животињама уводном игрицом. Реализована је игра пантомиме (имитирање животиња), као и игра препознавања оглашавања животиња. 
Након игре, разговарано је са ученицима о томе која им је омиљена животиња и зашто. Ученици су добили задатак, да за недељу дана у раде личну карту животиње по датом обрасцу. Образац је требало попунити, а информације потражити на интернету, уз помоћ родитеља.
На часу Ликовне колтуре, израђене су маске животиња.
Организована је посета ветеринарској станици. О животињама и њиховом лечењуговорио је ветеринар. Причао је о домаћим животињама које се гаје у нашем крају. Навео је и дивље животиње које живе у нашој околини. Говорио је о болестима које су честе и како се лече. Поделио је деци флајере о превенцији беснила код дивљих животиња.
Потом, ученици су имали задатак да извуку слике животиња са интернета (уз помоћ родитеља). На папир су залепили слику. Сазнали су где та животиња живи и чиме се храни. Направили су краћу презентацију. Прочитане су одговарајуће басне ("Две козе", "Два јарца", "Вук и јагње", "Гавран и лисица"...).
На крају, игране се игре у којима су актери у улози животиње: "Вук и јагње" и "Иде маца око тебе".
-Презентовање пројеката:
Изложба личних карата животиња, излагање ученика. Презентовање је реализовано родитељима ученика.
-Продукт: Личне карте животиња. 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај