Држава али и други да помажу младе таленте

Датум: 27. Jul 2012 11:47 Категорија: Новости

Министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић примио је екипу Србије која је на 43. Међународној олимпијади из физике у Естонији освојила једну сребрну и четири бронзане медаље. Министар Обрадовић је поручио да ће Влада Србије и Министарство просвете и науке наставити да вреднује резултате, таленат и знање и да ће наставити да помаже талентоване младе људе. 

Сребрну медаљу на олимпијади одржаној од 15. до 24. јула 2012. године освојио је ученик Математичке гимназије из Београда Милан Крстајић, а бронзане медаље освојили су Тамара Шумарац и Илија Бурић такође из Математичке гимназије из Београда, Милан Крњача из Митровачке гимназије из Сремске Митровице и Јован Блануша из Гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду. 
Министар Обрадовић је захвалио младим физичарима, али и професорима, члановима породице и свима који су учествовали у њиховом развоју, који је довео и до освајања медаља на међународним такмичењима. 
Он је нагласио да ће да помаже талентованим младим људима да се што боље припреме и за такмичења и за каријеру, али и да тај посао не би требало да буде препуштен само једном министарству само једном министарству. 
„У економској ситуацији у којој се налазимо, јако је важно да и јавна предузећа и остале институције и заводи, али и приватне компаније, улажу у вас, како бисте се квалитетно развијали и донели најбољу одлуку. А за нас је најбоља одлука да стекнете квалитетно знање и да то знање инвестирате у Србију", поручио је министар Обрадовић члановима Олимпијског тима физичара. 
Он је у име Министарства просвете и науке ученицима освајачима медаља и њиховим наставницима уручио поклоне - таблет рачунар, комплет књига и седам дана одмора у студентском одмаралишту на Златибору.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај