филм „Посматрачи“

Датум: 17. Oktobar 2016 13:35 Категорија: Новости

На првом програму Радио телевизије Србије, 18.октобра 2016.године у 20 часова биће премијерно емитован филм „Посматрачи“ који се бави проблематиком трговине људима, нарочито међу млађом популацијом.

 

Филм „Посматрачи“ је реализован од стране Unitas Fonda и Mikser Housа у коопродукцији са Радио Телевизијом Србије и Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

 

Филм има превентивну и едукативну поруку: „Кроз три одвојене приче, кратки играни филм прати судбине троје младих људи који постају (потенцијалне) жртве у мрежи трговине људима. Филм „Посматрачи“ шаље јасну и снажну поруку да, иако је данас тешко одрастати јер замке вребају на сваком чошку, сваки млади човек мора да верује у себе , да не осећа стид и да открије све своје страхове, проблеме и сумње са ближњима или да се обрати специјализованим институцијама. Поред снажне превентивне поруке, филм жели да укаже и на тешке последице и трауме кроз које жртве трговине људима пролазе, те да упути на правце излечења и помоћи жртвама.“



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај