Дечијa недељa

Датум: 22. Oktobar 2013 14:34 Категорија: Новости

Mото ове Дечије недеље је био : “Слушајте, мама и тата, желим сестру ил` брата“.
Од 07.10. до 13.10.2013. године је била Дечија недеља и пригодним актиностима је обележена у нашој школи. Носиоци активности су Ученички парламент, чији је координатор педагог школе, Ивана Петронијевић и Дечији савез ОШ „Јован Курсула“ , на челу са наставницом српског језика Лидијом Илић, наставницом физичког васпитања Сањом Бошковић и учитељицом Снежаном Јосић.
Током Дечије недеље реализоване су следеће активности: .........................................................
           

Понедељак, 07.10.2013; Одржан је „ Дан књиге“. У дворишту школе организована је изложба књига. Ученици су поставили штандове за изложбу књига са називима: „Моја омиљена књига“ , „Препоручујем за читање“ , „Научна фантастика“ , „Љубавне авантуре“, „Мали авантуриста“ , „Кроз историју“, „Путујем светом“, „Хајде да се играмо“, „Млади научници“, „Наши песници“. На њима су биле изложене књиге у складу са жанром коме припадају, а које су донели сами ученици. Поред ових, на изложби се налазио и штанд „Школи на дар“, на којем су ученици могли да остављају књиге, које су желели да поклоне школској библиотеци. Изложба је отворена у 12 сати, читањем пригодних текстова о дечијим правима и о значају обележавања Дечије недеље. Истог дана, у 16 сати у градској библиотеци, ученици 1. разреда су добили чланске карте. Самим тим, постали су потенцијални читаоци ове библиотеке. Овим акцијама се промовисала књига и значај читања.
        Уторак 08.10.2013; Реализована је активност под називом „Мали сликари“. У 12 сати је у холу школе одржана презентација филма о дечијим правима, чији су аутори ученици шестог разреда. Након презентације, ученици су осликавакавали плато испред  Дома културе, кредама у боји. У овој активности су поред ученика наше школе, учествовали ученици вртића „Наша радост“ и деца из Дома за децу и омладину са посебним потребама. Деца су на плочнику, кредама у боји остављали сликовне поруке у складу са слоганом Дечије недеље: „Слушајте мама и тата, желим сестру ил` брата!“
      Среда 09.10.2013; Организована је активност на тему „Мој љубимац“. Испред школе, са почетком у 16 сати је била организована изложба патуљастих кућних љубимаца. Изложба је била отворена представицом под називом „Шумске животиње“. Прочитана је и  ученичка песма о кућним љубимцима. Остала је и порука са ове изложбе, да није довољно само имати кућног љубимца, већ о њему треба бринути и бити одговоран.
       Четвртак 10.10.2013; Одржана је активност под називом „Маштамо-стварамо“. Ученици првог разреда су у 12 сати у школском дворишту посадили  Дрво генерације. Потом, песмом Добрице Ерића „Вашар у Тополи“, отворен је школски вашар-базар. Свако одељење је индивидуално осмислило и декорисало свој штанд, презентујући мото одељења или неки бренд, који је карактеристичан за њихово одељење. На вашару су била и деца из Дома за децу и омладину са посебним потребама, са својим производима. Ученици су, уз дечију музику, трампили своје производе. Вашар је донео забаву, али и поруку о томе како је лепо дружити се.
        Петак 11,10,2013; Дан који је био посвећен првацима- „Добро дошли, драги прваци“. Ученици од другог до осмог разреда су извели пригодан програм испред школе, након чега су прваци добили добродошлице и беџеве. Чин добијања добродошлица је озваничио улазак првака у Дечији савез.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај