Родитељски - радионица у одељењу IV 2

Датум: 22. Oktobar 2013 14:14 Категорија: Новости

Родитељски-радионица
02.10.2013. године у 42 одржан је час Ликовне културе коме су присуствовали и родитељи ученика. Двочас је замишљен и реализован као заједничка радионица ученика и родитеља, у оквиру које се израђивао накит и украшавале хаљине из старих времена............................................

Такође , од глине се правило посуђе које се некада користило. Тема часа је била: "Колаж од различитих материјала".
На почетку двочаса родитељима је презентован досадашњи рад ученика. Колаж ученици су радили радове на тему "Шарени петао". Техником деколажа су радили "Слику изненађења". Измишљени жичани инструмент је рађен асамблаж техником техником, а ђердан и украсни појас су рађени техником - фронтаж. Радови су били изложени на малој одељенској изложби. Потом, родитељима је наглашен значај заједничких часова и њихов циљ. Главна активност је организована у три групе. Прва група је од перлица и жичица правила накит  какав се некада носио. Друга група је од глинамола правила правилапосуђе какво је у давној прошлости било у употреби. Трећа група је перлицама и шљокицама украшавала хаљине које личе на некадашње. Иначе, хаљине су биле сашивене за Светосавску академију. Оваквом раду су се највише радовала деца, док су родитељи показивали велику креативност у раду. На крају , извршена је краћа естетска анализа радова и изнети су утисци и родитеља и ученика, како о заједничком раду, тако и о самим радовима.

Слике погледајте у секцији сајта Галерија или кликом на следећи ЛИНК


Представа 
28.06.2013. године одржан је родитељски састанак. Саопштен је успех ученика и подељене су ђачке књижице. За одличан успех добијене су и књиге. У оквиру одељења 32 реализована је представица под називом "Рођени у знаку хороскопа". У представи глуме ученици нашег одељења и сви имају учешће. Ученици су кроз представу оставили јасну поруку , како не треба веровати хороскопу , већ сачувати веру у себе и веровати у моћ свог знања. 
Слике погледајте у секцији сајта Галерија или кликом на следећи ЛИНК



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај