European day of languages 2013

Датум: 02. Oktobar 2013 14:05 Категорија: Новости

Слике са обележавања Европског дана језика погледајте на следећем линку, или преузмите у одељку сајта "преузимање". 

Поштовани,
Европски дан језика је и ове године обележен у основној школи „Јовн Курсула“ у Варварину. У манифестацији су учествовали ученици, наставници и учитељи школе. Сви су се нашли у улогама нимало налик уобичајеним.
            Наиме, вече је почело основним информацијама о почецима обележавања Европског дана језика, о језику као основном средству комуникације и моћном оружју у рукама експерата. Све су информације биле на енглеском, француском и српском језику. Предавачи су били ученици осмог и седмог разреда.
.........................................

Чуло се звоно и почео је први час – час енглеског језика. Учитељи су били ученици омог разреда, а у клупама су седели њихови учитељи и наставници који током школовања нису учили ни енглески, ни француски.
            „Учитељи“ су свој задатак схватили врло озбиљно и потрудили се да своје знање пренесу „ученицима“. Било је поприлично забавно и једнима и другима, али ученицима (правим) мало забавније. Час је успео, јер су у оба одељења ученици научили 16 од 20 речи; могли да поставе 3 од 5 питања и да одговоре на исто.
            А онда је звоно огласило крај првог часа који је трајао 15 минута. Почео је велики одмор. Тада је почео шарени програм који су спремили ученици V,VI,VII и VIII разреда са наставницама Горданом и Татјаном. Било је свега: песама, рецитација, скечева, шала, игре на сва три поменута језика. „Ученици“ су опуштено уживали у великом одмору који је трајао 30 минута.
Још једном се звоно огласило, почео је други час – час француског језика.
Неки „ученици“ су негодовали да су уморни, али учитељи француског, исто као и њихове колеге енглези успешно су одржали час.
И ученици и наставници имали су једно незаборавно искуство. Ко зна, можда ће се убудуће боље разумети и боље сарађивати. Једно је сигурно да ће се ученици хвалити како су и они научили своје учитеље нечему новом. Па, зар није тако свакога дана? Они то раде и не знајући.
Ако не учимо понешто од наших ученика свакодневно, ми негде грешимо.
                                                                                                                        Гордана Срејић
                                                                                                                    ОШ „Јован Курсула“
                                                                                                                             Варварин



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај