Гејтс: Ово нећете научити у школи

Датум: 04. Jun 2013 11:38 Категорија: Новости

ИЗВОР: ПРЕССОНЛИНЕ
Бил Гејтс, бизнисмен и оснивач компаније Microsoft и најбогатији Американац, одржао је говор у средњој школи о 11 ствари које нисте и нећете научити у школи.
 

/AP
Правило 1: Живот није фер, навикни се на то! 

Правило 2: Свет не интересује твоје самопоштовање. Свет те прихвата ако постигнеш нешто пре него што почнеш добро да се осећаш у својој кожи. 

Правило 3: Нећеш зарађивати 60,000 долара годишње чим изађеш из средње школе. Нећеш бити потпредседник са службеним телефоном, све док то не зарадиш. 

Правило 4: Ако мислиш да ти је учитељ строг, чекај да добијеш шефа. 

Правило 5: Печење хамбургера није ти испод части. Твоји преци су имали другу реч за печење хамбургера : звали су то приликом. 

Правило 6: Ако погрешиш, нису твоји родитељи криви, не кукај над својим грешкама, учи из њих. 

Правило 7: Пре твог рођења твоји родитељи нису били досадни као сада. Постали су такви због плаћања твојих рачуна, чишћења твоје одеће и слушања тебе како причаш како си COOL. Зато пре него спасиш шуме од паразита покушај да сложиш орман у својој соби. 

Правило 8: Твоја школа има начин за решавање и победника и губитника, живот нема. У неким школама укинули су негативне оцене и дају ти безброј прилика да даш прави одговор, али то нема никакве сличности са стварним животом. 

Правило 9: Живот није подељен у семестре. Нема слободног лета и врло мало запослених је заинтересовано да ти помогне да нађеш себе. То чини у своје слободно време. 

Правило 10: Телевизија није прави живот. У правом животу људи морају напустити кафић и отићи на посао. 

Правило 11: Буди љубазан према штреберима. Велике су шансе да ћеш радити за једног.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај