Нове радионице у одељењу учитељице Снежане Јосић

Датум: 29. Maj 2013 13:26 Категорија: Новости

Слике погледајте на следећем ЛИНК-У или у Галерији сајта под називом Мушкатле, фигурице од картона и ускрс
"Мушкатле"

Често питају децу: "Који ти је омиљени предмет у школи?" . Моји ученици би без много размишљања одговорили: "Чувари природе". То је изборни предмет , а тако вољен међу ученицима 32.
Сазнања примљена на овом часу примењују и у пракси. Тако, у оквиру часа на тему "Ако не умеш да засадиш дрво, ти посади мушкатлу", реализована је акција сађења мушкатли. Сви ученици су узели учешће. Донете су саксије хумус и пелцери мушкатла. Сађење је протекло у добром расположењу.
На овом часу кроз рад научено је и нешто ново. Ученици су са часа изашли са самостално изведеним закључком о значају биљног света за планету Земљу.
Рад, знање, а и лепа учионица!

 "Рециклажа - Фигурице од картона"
У оквиру теме "Рециклажа" ученици су правили фигурице од старог картона. Појам "рециклажа" је усвојен на креативан начин. До изражаја је дошла велика машта ученика. Радови су настали на часовима Ликовне културе, под слоганом "Рециклажа - добијажа".
Фигурице су послужиле као декорација ускршње изложбе, а служиле су и као држачи постоља за јаја.



- УСКРС - "Гнезда"-
празник коме се деца радују !!!

 

Док су чекали манифестацију "Куцања јаја", ученици су своја обојена јаја чували у брижно направљеним гнездима. Гнезда су била у школском дворишту, а направљена од влати покошене траве. Аутор идеје је Петар Ивковић, ученик нашег одељења. Резултат ове активности је и стечено знање о значају птичијих гнезда у природи.



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај