Пливање

За злато, звање победника Државног првенства бориле су се 6 екипе: домаћин ВК Расина, ВК Црвена Звезда, ВК Војводина, ВК Младост из Панчева и ВК Београд. Млади ватерполисти су показали изврстан ватерполо, спортско понашање на терену, атрактивну игру, дисциплину, квалитет, снагу, вољу и мотивацију на чему им, сасвим оправдано, могу позавидети и ватерполисти вишег ранга. Приказан је завидан ниво ватерполо мајсторија појединих талената, а и екипа у целини. Крушевачке хоботнице, односно ВК Расина однеле су убедљиву победу и сасвим заслужно донеле злато свом клубу.
Резултати:
1.коло: Расина-Војводина 8:7
2.коло: Расина-Младост 5:2
3.коло: Београд-Расина 4:6
4.коло: Црвена Звезда-Расина 3:4
5.коло: Расина-Партизан 6:4
Пласман: Расина 15 бодова, Партизан 10, Војводина 7, Ц. Звезда 4, Младост 3 и Београд 3.
Наш ученик Бранковић Вељко 5са златном медаљом на следећој слици

Војин Марковић, члан пливачког клуба Јагодина, ученик 31 , освојио је низ медаља на такмичењима у пливању у 2012.години , па је , од стране спортског савеза Општине Варварин и Југословенског спортског листа, проглашен за најперспективнијег спортисту 2012. године у Општини Варварин.

Лука Стефановић ученик 2
освојио је 2 бронзане медаље  на такмичењу у пливању у Поточцу прсним стилом и у штафети.
Бранковић Душан из истог одељења до сад је освојио 3 златне, 1 сребрну и 1 бронзану медаљу у пливању у следећим категоријама: краул, ноге краул, леђа ноге краул, леђни стил.

На такмичењима у пливању за ученике од 1 до 4 разреда ученици наше школе Душан Бранковић, Вељко Тодоровић, Војин Марковић, Лука Стефановић и Лука Крсмановић  освојили су безброј златних, сребрних и бронзаних медаља.


Такође, за ученике основних и средњих школа у организуацији Министарства просвете и спорта организује се такмичење у пливању на нивоу округа.Такмичење ће се одржати 14.11.2012.г. са почетком у 09:00 за ученике основних школа.
Нашу школу представиће шампиони у пливању а то су: Лука Крсмановић, Лука Стефановић, Никола Богдановић, Војин Марковић,  Душан Бранковић, Вељко Тодоровић, Михајло Димитријевић, Милица Антић, Вељко Бранковић и Алекса Митић.
Mихајло Димитријевић ученик 41 освојио је 3 место на такмичењу у пливању 50 м делфин стилом.
Михајло Димитријевић


Бранковић Душан ученик 2освојио је диплому за успешну игру и постигнут спортски резултат .....

као играч ватерполо клуба "Расина" Крушевац , а у мечевима предходне недеље са својом екипом савладао је Партизан резултатом 12:11 и ватерполо клуб Београд 21:6.
Браво мајсторе !!!!!!!!!!!!!!
Бранковић Душан
Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај